Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Sertraline

27-07-2025 | Vrouw | 49
sertraline (25mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Bijwerkingen

vergeetachtigheid traagheid vermoeidheid emotionele afvlakking gewrichtspijn

hallo ik neem dit medicijn pas enkele dagen, dus korte ervaringsboog. ik gebruik het ´s avonds, omdat het toch moe maakt (hoewel ik ook wakker wordt, dus het is zeker geen slaapmiddel, het houdt je gewoon overdag ook wel redelijk fysiek moe) eigenlijk gebruik ik het voor e aantal problemen: (onderdrukte) angst, PTSS (hoewel probl van lang geleden) en ook wel wat depressi[lees meer...]ef (uitzichtloosheid, vermoeidheid) eerder nam ik af en toe iets om in te slapen, verder niet veel ervaringen met medicatie, en niet met SSRI´s ik merk op 25 mg - ik weeg te weinig en vind dit al voldoende dosis momenteel, dus niet direct de neiging om op te hogen; bovendien gevoelig aan medicatie - vooral dat dingen wat makkelijker van me af te zetten zijn (dwang), of van me af kan laten glijden, wat meer afstand van mijn emoties, minder intens. fysiek wat meer ontspannen, soms ook wat slechtere coordinatie ? mentaal toch soms wazig en vergeetachtig, maar niet continu. het helpt ergens dus wel al kan ik nog of niet goed zeggen hoe precies. ik denk dat ik bepaalde dingen wat makkelijker kan aanvaarden raar vind ik dat ik daglicht soms minder kan verdragen, heb ook al last gehad van een zweetaanval en duizeligheid, en wat trillerigheid verder benieuwd wat het nog kan betekenen voor mij..., (als er teveel bijwerkingen zijn dan hou ik het sowieso niet vol denk ik)

Lamotrigine

27-07-2025 | Vrouw | 82
lamotrigine (25mg)
Epilepsie

Bijwerkingen

gemakkelijk in slaap vallen moeite met het bedenken van woorden moeite met concentreren

Ik gebruik briviact 2x perdag 100mg en sinds 1 week 25mg lamotrigine erbij. Ben aan de opbouw en overx1 week 25 mg erbij dus dan zit ik op 50 mg per dag en de briviact 100mg. Sinds ik de lamortigine slik voel ik me niet best. Mijn maag voelt niet goed en ik ben steeds moe en slaap heeeel veel overdag en s'nachts. S'ochtends niet mijn bed uit te branden. Bv. gisteravond[lees meer...] lag ik om 12 uur in bed en om 10.30 uur lukte het me om mijn bed uit te komen. Om 14 uur weer op de bank liggen en de ogen dicht. Ik ben niet vooruit te branden. Tja..heeft dit nou te maken met wennen en opbouw, that's my question?

Jardiance

27-07-2025 | Man | 29
flucloxacilline (500mg)
Bacteriële infectie

Bijwerkingen

darm/maag van streek wazig in het hoofd

Kreeg de pillen mee van de huisarts om 4x per dag te slikken voor de nabehandeling van een opengesneden steenpuist. Kan me vinden in de andere reactiesnover het effect op de darmen. Verder een lichte wazigheid in m’n hoofd.

Rybelsus

27-07-2025 | Man | 55
semaglutide (14mg)
Diabetes type 2

maagzuur opgeblazen gevoel misselijkheid

Na 3 jaar slikken van dit middel eindelijk gestopt na vele klachten van maagzuur, opgezette buik, en misselijkheid. ‘S nachts kwam vocht en voedsel omhoog waardoor ik bijna stikte in maagzuur. Dit terwijl ik na 18:00u niets meer at of dronk vanwege het opgeblazen gevoel en de nachtelijke gebeurtenissen. Na 2 weken gestopt te zijn, zijn deze klachten met 80% verminderd. I[lees meer...]k kan weer een kopje thee drinken savonds en evt wat eten. Het opgeblazen gevoel is helemaal weg! Jammer dat ik zo laat ontdekte dat dit middel voor mij niet werkte en veel discomfort veroorzaakte.

Telmisartan

27-07-2025 | Man | 31
telmisartan (80mg)
Hoge bloeddruk
De eerste dagen na het slikken van telmisartan daalde mijn bloeddruk direct naar nette waarden. De eerste dagen voelde ik iets van een rust over me heen komen, dat was het wel. Geen enkele bijwerking en bloeddruk is perfect in range.

Nicorette

27-07-2025 | Vrouw | 34
nicotine (1mg)
Stoppen met roken

droge mond hartkloppingen

Met Nicorette spray meerdere malen gestopt met roken , helaas is het daarna heel moeilijk om van de spray af te komen. Ik ben er zeker 7 jaar veslaafd aan geweest . Wel heel effectief om van het roken af te komen, het vervangt het perfect en is onwijs duur.

Mirena

27-07-2025 | Vrouw | 35
levonorgestrel (19,5mg)
Plaatsen spiraal

acne stemmingswisselingen

Ik gebruik de Mirena al bijna 12 jaar. Voordeel is dat ik niet dagelijks aan de pil hoef te denken, bijna niet meer ongesteld, zeker na enkele maanden niet meer. Als de Mirena minder sterk wordt (Na ongeveer 5 jaar) dan komt de menstruatie weer terug, soms was ik dan 10 dagen ongesteld. Enkele maanden na plaatsen van nieuwe is dit weer in orde, maar de overgang duurt wel [lees meer...]lang. 2 keer na verwijderen van spiraal snel zwanger. Echter, ik heb al sinds pubertijd last van acne, best heftig op de rug en ook in het gezicht/ kaaklijn en wangen. Ik heb alles geprobeerd om hier vanaf te komen, allerlei soorten voedsel laten staan. Radeloos was ik en het doet zoveel met je zelfvertrouwen. Ik ben nu 35 en nu heb ik voor het eerst in mijn leven de spiraal eruit (en niet zwanger) dus mijn eigen normale hormoonhuishouding werkt momenteel. Ik voel me veel rustiger, minder stemmingwisselingen. Maar vooral.. de acne is weg! Ik ben wel op zoek naar een vervangende anticonceptie, maar dat is nog best lastig merk ik. Ik neig naar de koperspiraal, wel bang om dat iedere maand veel dagen ongesteld te zijn. Maar alles beter dan de acne terug.

Irbesartan

26-07-2025 | Man | 68
irbesartan (75mg)
Hoge bloeddruk

stijfheid van het lichaam Spierstijfheid

Jaren geleden door mijn huisarts op Ibersartan gezet. Na een week klachten op algehele stijfheid. Kon niet volgens de huisarts.... werd nergens beschreven. Jaren met de klachten blijven lopen tot ik een andere huisarts kreeg. Verandert van Irbesartan naar een nieuwer sglt2 pil. Bloedruk goed, stijfheid weg......

Amoxicilline

26-07-2025 | Vrouw | 31
amoxicilline (500mg)
Longontsteking

hoofdpijn spierpijn bittere smaak

Er was longontsteking vast gesteld en kreeg deze antibiotica. Het helpt wel want longonsteking is minder geworden maar heb wel wat bijwerkingen zoals veel hoofdpijn , veel moe , en een bittere smaak in mijn mond wat eten niet lekker maakt. En veel pijn in mijn armen en benen.

Bisacodyl

26-07-2025 | Vrouw | 49
bisacodyl (5mg)
Darmproblemen - verstopping

Waterige diarree jeukende anus

Aangezien ik ben gestopt met roken na 35 jaar veranderde mijn stoelgang enorm. Ik kon niet meer naar het toilet en leek wel maanden zwanger 4 zakjes en 2 klysma verder leeg ik mijn darmen maar daarna begon het weer van voren af aan. Deze tabletten van de huisarts gekregen en mocht er 2 x per dag 1 nemen maar niet langer dan 3 dagen. Rond 13 uur een genomen maar om 1 uur[lees meer...] 's-nachts nog niets, dus de tweede genomen. De dag erna wenste ik dat ik het er bij 1 had gehouden. Heb echt de hele dag op toilet gezeten als ik maar iets te eten of te drinken nam moest ik rennen. Alleen maar water uitgepoept en uiteindelijk zalf tegen schrale billen moeten smeren, het brandde heel erg. Mijn darmen zijn wel leeg dus het was zeer effectief.

Mirena

26-07-2025 | Vrouw | 49
levonorgestrel (19,5mg)
Overgang

Bijwerkingen

langdurige menstruatie intermenstruele bloeding onregelmatige menstruatie

Mirena spiraal laten plaatsen omdat ik met oestrogeen pleister ben begonnen (pleister kan niet zonder spiraal of progesteron pilletje ivm risico op baarmoederhals kanker). Ik had last van slaapproblemen ivm overgang. Het plaatsen van spiraal was een appeltje eitje. Helpt misschien ook dat ik al 2 kinderen heb gekregen. Binnen 1 minuut stond ik weer buiten. 1 week na plaat[lees meer...]sing begon ik met menstrueren. Nu (3 maanden na plaatsing) ben ik nog steeds aan het vloeien (3 inlegkruisjes op 1 dag). Volgens huisarts is dit normaal en zal het binnenkort wel stoppen. Ik heb geen last van andere klachten (moodswings etc) spiraal is gecheckt en zit goed op zijn plaats.

Aquipta

25-07-2025 | Vrouw | 33
atogepant (60mg)
Migraine

obstipatie vermoeidheid

Al sinds dat ik een jaar of 14 ben migraine (nu 33). De laatste jaren steeds meer last (zo'n 15 per maand). Heel blij dat er triptanen bestaan, anders had ik echt geen leven gehad, maar alsnog wel balen en ondanks de pijnstilling natuurlijk nog steeds heel veel last. Van alles geprobeerd: candesartan, propranolol, metapropanolol, elk supplement dat ook maar zou kunnen [lees meer...]helpen, een aantal keer botox op 31 plekken. Toen mocht ik eindelijk Ajovy proberen. Dat leek heel even te helpen, maar zat al snel weer op 12-14 dagen per maand migraine. Nu Aquipta sinds ongeveer 1,5 maand. Eerste week alsnog 5 aanvallen, maar opeens heb ik een maand waarin ik slechts 3 redelijk 'kleine' aanvallen heb gehad, die met 50 mg sumatriptan al te behandelen waren (hiervoor vaak genoeg dagen waarop 2 injecties sumatriptan + 100 mg oraal nog steeds niet de aanval weg nam). Durf het bijna niet te plaatsen hier, omdat ik het niet wil 'jinxen' (nu zo veel verschillende medicatie gebruikt die uiteindelijk niet of onvoldoende hielpen), maar het lijkt alsof dit echt iets doet. Wel vermoeid en verstopping, maar dat er opeens een week voorbij was waarin in geen aanval had gehad, was bijna ongelofelijk. Dus: mede (chronische) migraine-patiënten: ik weet hoe slopend het kan zijn en hoe moedeloos je ervan wordt als je telkens weer opnieuw erachter komt dat een nieuwe medicatie weer niet bij je niet werkt, maar geef niet op. Dit lijkt bij mij wel degelijk verschil te maken, terwijl Ajovy vrij weinig voor mij deed.

Synapause E3 ovules/vaginaal crème

25-07-2025 | Vrouw | 53
estriol vaginaal (0,5mg)
Niet in de lijst

hoofdpijn misselijkheid paniekaanvallen opvliegers

Voorgeschreven door gynaecoloog voor vaginale atrofie. Twee weken dagelijks gebruikt, maar toen gestopt. De ovules doen wat ze moeten doen: de vagina is weer vochtig. Maar dat weegt niet op tegen de bijwerkingen: iedere dag knallende hoofdpijn, misselijk, heel veel opvliegers, pijnlijke borsten, constant onrustig gevoel, paniekaanvallen. En nog maar niet te spreken over de[lees meer...] kliederboel: nat ondergoed, nat bed, paraffine in het toilet... Niet voor mij!

Rizatriptan

25-07-2025 | Man | 52
rizatriptan (10mg)
Migraine
Jarenlang migraine die niet reageert op paracetamol, ibuprofen, paracetamol/codeine of paracetamol/aspirine/caffeine(Exedin). Rizatripan werkt na 30 minuten, met 1u-1,5 u weer volledig pijnvrij en mental helder. Gemiddeld 3x per maand migraine.

Skyrizi

25-07-2025 | Vrouw | 55
risankizumab (150mg)
Psoriasis

Bijwerkingen

zweten vermoeidheid schimmelinfectie wazig zien

En psoriasis artritis

Haldol

25-07-2025 | Man | 40
haloperidol (1mg)
Psychose
Ik slik nu 1.5mg Haldol tegen psychoses. Het werkt erg goed. Ik voel me rustiger en de psychoses zijn naar de achtergrond gegaan. Ik heb een schizo affectieve stoornis. Erg tevreden over de Haldol. Weinig bijwerkingen.

Oxycodon

25-07-2025 | Man | 61
oxycodon (10mg/ml)
Pijn (algemeen)

kortademigheid paniek aanval misselijkheid

Na slachtoffer v zinloosgeweld eind 2019 het 1e jaar 22uur per dag geslapen. In 2e jaar veel (volgens artsen cluster)hoofdpijnen. Aan oxycodon gegaan. Onwetend. Wist niet wat het was. In 2023 ontdekt dat clusterhoofdpijn een foute diagnose was. Het bleek het pose schlosman syndroom ( verhoogde oogboldruk) welke met laseren werd verholpen. Was vrijwel direct vd pijn in hoof[lees meer...]d af. Lekker ontstressen in 'Dominicaanse Republiek' dacht ik. Niet wetend dat de oxycodon mijn lichaam eraan verslaafd had gemaakt. Ik ging oo vakantie de 3e hel in afkicken v oxycodon omdat ik geen (genoeg) medicatie bij mij had en totaal niet wist wat er met mij gebeurde. Bij thuiskomst was de volgende fase het afkicken van oxycodon. Dit deed ik in Afrika. Het klinkt nu gemakkelijk maar het was wederom een zeer pijnlijke en moeizame ervaring. Ik ben met veelpijn, moeite en vresel8jk veel doorzettibgskracht vd oxycodon afgekomen. Geloof me, dit lukt 80% vd gebruikers niet. Die laatste 5mg zijn zó ontzettend moeilijk dat een terugval vlakbij is. Affijn, ik ben ervan af maar kreeg daarna een acnes (zenuwbeklemming id buikwand) er overheen waar ik sinds dec.'24 aan geopereerd ben. Ook zeer pijnlijk. Gebruik nu morfine maar.... de oxycodon blijkt nooit meer uit mijn lichaam te gaan. Ik heb hiervan nogvsteed jelse nrandende pijn, alsof er een kokend hete pan tegenaan gedrukt wordt. Zelfs de morfine die ik gebruik werkt hier niet tegen. Niets eigenlijk. Ik wordt 'snachts honderden keren wakker en sta op of zit op bedrand vd pijn, huilend, moet lopen, dwangmatig, het houdt niet op. Kom hierdoor slaap tekort waardoor functioneren niet gaat. Wisseling v warmte naar koude (simpel uit ned stappen) slaat op m'n lijf. Ik kan dan amper bewegen, ik lijk wel een robot, mijn lichaam slaat op slot. Heerlijk is met een lange zwarte joggingbroek id zon. De warmte doet wonderen. Maar een warme kruik in bed werkt weer miet altijd. Dit is een waarschuwing voor een ieder... gebruik geen oxycodon. Het is de grootste baggerzooi die je je maar kan voorstellen. Zeker bij langdurig gebruik blijft het je leven lang in je lichaam wonen. Na jaren kunnen de afkickverschijnselen opnieuw beginnen. Net als bij flashbacks van LSD, die kunnen na jaren ook weer opnieuw optreden. Ze geven oxycodon voor de stomste pijntjes maar als je het te lang gebruikt dan hang je eraan. Wees gewaarschuwd mensen, er zijn nog genoeg (misschien iets minder werkende) andere pijnstillers met minder grote gevolgen als dit listige goedje.

Depo-Provera '150' (prikpil)

25-07-2025 | Vrouw | 26
medroxyprogesteron parenteraal (150mg/ml)
Premenstrueel syndroom (PMS)

Bijwerkingen

energieverlies overal spierpijn emotionele labiliteit vermoeidheid depressief verlies van eetlust

Na het gebruiken van verschillende anticonceptiemiddelen (ik brak door mijn conbinatiepil heen in 2021, slikt het sinds 2014, en een spiraal dat een horrorverhaal bleek te zijn) was dit eigenlijk mijn laatste optie. Ik ben tussen 2021 en 2024 hormoonvrij geweest, wat opzich wel ging maar de PMS klachten was ik helemaal klaar mee. De eerste prik ging er in december 2024 eri[lees meer...]n. Eerste maand? Ik voelde mij zo goed dat ik het niet kon geloven. Emotioneel in controle en maar 5 dagen licht bloeden ipv 9+ dagen spotting. De maanden erna? Verschrikkelijk. De arts raadde mij aan om nog 1x 3 maanden te proberen. Had ik niet moeten doen. Ik ben nu 2 maanden na het uitwerken van mijn tweede prik en ik ben een zielig hoopje mens. Ik ben totaal de controle over mijn lichaam kwijt en kan niet meer aan het werk. Ik HOOP dat ik over een paar maanden weer de oude ben, maar ik raad dit echt niet aan als je gevoelig bent voor hormonen.

Klacid

25-07-2025 | Vrouw | 64
claritromycine (250mg)
Voorhoofdsholteontsteking

Bijwerkingen

opgeblazen gevoel bovenbuik vermoeidheid gebrek aan energie algemene malaise wazig in het hoofd hoofdpijn

Klacid, het deed erg weinig tegen mijn verstopte holtes, het middel was erger dan de kwaal. Voelde mij totaal futloos. Kon niet meer goed nadenken. Ik moest het 4 weken slikken, maar heb na 2 weken de kno-arts gebeld dat het geen doen was. Toen kreeg ik iets anders voorgeschreven. Co-trimoxazol. Dat bleek iets minder heftig, in eerste instantie. Maar na een week kreeg ik [lees meer...]plots enorme huiduitslag en koorts..... tja. Ook weer gestopt. Nu maar even niets.

Co-Trimoxazol

25-07-2025 | Vrouw | 64
co-trimoxazol (960mg)
Voorhoofdsholteontsteking

Bijwerkingen

koorts huiduitslag hele lichaam vermoeidheid opgezette buik

Eerste week opgezette buik en vermoeidheid. Na een week ineens huiduitslag over het hele lichaam met 40 graden koorts. Het zag eruit als mazelen. Gestopt met de antibiitica en anderhalvecdag later dag is de koorts weg en nog wat later de huiduitslag vrijwel verdwenen.

Rybelsus

25-07-2025 | Vrouw | 53
semaglutide (14mg)
Afslanken - overgewicht

obstipatie Misselijkheid

Ik ben in eind januari begonnen met 3 mg , na een maand 7 mg . Toen wat bijwerkingen gehad ,paar keer overgegeven maar de kilos gingen eraf, dus nam het maar voor lief. Nu op 14mg en 6 maanden verder , 17 KG kwijt , ben zo blij hiermee enheb lichaamlijk steeds minder klachten. ( Ik heb reuma en atrose)

Saxenda

25-07-2025 | Vrouw | 50
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht
Ik ben 1 mei begonnen met saxenda. Na 13 weken 0.6 heb ik nu verhoogd naar 0.6 en twee klikjes. Ben inmiddels van 94.8 kilo naar 82.8 kilo gegaan. Heb geen bijwerkingen. Ik vind het op een positieve wijze bizar wat dit medicijn met me doet. Ik voel me krachtig, sterk en het geeft me zoveel rust. Ik heb het medicijn voorgeschreven gekregen van de huisarts en betaal het z[lees meer...]elf. Heb nu een 3 eetmomenten per dag. Dit in overleg met een diëtist. Ook doe ik 2 x per week bootcamp. Op de app van het voedingscentrum, mijn eetmeter, houd ik bij wat ik eet. Voor mij vooral handig om, naast het zien van aantal calorieën ik eet, te zien of ik genoeg eiwitten en vezels binnen krijg. Want het snelle gewichtsverlies komt natuurlijk niet alleen door vetverlies maar ook afname van spiermassa. Op aanraden van diëtist gebruik ik ook een multivitamine multi vital extensie vital van Bonusan ook neem ik regelmatig een eiwitshake ( met mijn gewicht moet ik zo'n 80 gram eiwit per dag hebben). Elke dag starten met een kiwi om obstipatie te voorkomen.

Atorvastatine

25-07-2025 | Man | 57
atorvastatine (20mg)
Hoog cholesterol

Bijwerkingen

overal spierpijn moeilijke stoelgang slechte slaap acute hoofdpijn

Ik gebruik nu na een herseninfarct deze medicijnen en voel me veel slechter dan ooit?? Zijn er geen andere opties anders stop ik met deze medicatie