Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Bisacodyl

15-01-2025 | Man | 38
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek

buikkrampen

Na grotendeels verschrikkelijke verhalen gelezen te hebben hier dacht ik misschien ook handig om wat tegengeluid te geven. Heb 2x5mg in moeten nemen om 20:00 ter voorbereiding op een darmonderzoek. om 02:00 werd ik wakker met wat krampen en heel lichte misselijkheid. De krampen waren niet anders voor mij dan je normaal ook ervaart wanneer je diarree hebt. 02:10 naar de wc[lees meer...] gegaan, eerst nog een beetje solide en vervolgens alleen maar diarree. kwartier op de pot gezeten en daarna weer naar bed. Krampen waren gelijk een stuk minder en ochtends om 08:30 nog een keer naar de wc. Al met al viel het echt reuze mee. Ik verwachte erger, zeker na de horrorverhalen die ik hier las.

Candesartan

14-01-2025 | Vrouw | 51
candesartan (4mg)
Migraine
Lijkt mij erg goed te helpen tegen (hormonale) migraine en hoofdpijn tijdens de overgang, vrijwel geen bijwerkingen en ik kan er goed mee sporten (hardlopen, met betablockers was dat een ramp). Gebruik het sinds ca 6 weken, en heb afgelopen maand maar 1 vrij lichte migraine en 3 dagen lichte hoofdpijn gehad, hierdoor maar 1 x pijnstillers en sumatriptan hoeven te slikken ([lees meer...]ervoor: 2-4migraines per maand, soms 2 dagen durend, en ongeveer 6-8 dagen met forse hoofdpijn... Heb mijn leven weer terug...). Lichte bloeddruk daling maar is alleen maar gunstig voor mij omdat ik iets verhoogde bloeddruk had (130-135/85-90).

Bisoprolol

14-01-2025 | Man | 59
bisoprolol (2,5mg)
Hartinfarct

Bijwerkingen

vermoeidheid slecht zicht dichtbij gezwollen buik

Na open hart operatie, 10 mnd gebruikt, kreeg gezwollen buik , paar week geleden werd mn zicht aan linkerkant opeens heel slecht, voortdurende vermoeidheid, ben nu aantal weken gestopt voel me nu stuk beter minder vermoeidheid en de gezwollen buik is afgenomen wel moeite om af te vallen voorheen nooit geen last van. Gebruik nu plantaardige vervangingen.

Naproxen

14-01-2025 | Vrouw | 33
naproxen (275mg)
Niet in de lijst

maagpijn

Avond voor onderzoek in de ochtend op aanwijzing zh 1 tablet genomen. Hele nacht wakker gelegen met zeer hevige maagpijn. Dag erna volledig last blijven houden van pijn en maagkrampen, bijna niet kunnen eten.

Midalgan

14-01-2025 | Vrouw | 44
glycolsalicylaat / methylnicotinaat
Spierpijn

Bijwerkingen

stekend gevoel in de onderbuik uitslag op rug rode huid

Voor de spierpijn aan linkerkant van nek/schouder gesmeerd. Geen effect, geen warmte, wel heel rood. Ook werd mijn wang en gedeelte van de rug rood. Paar uur later stekej in buik en een misselijk gevoel. 2 dagen na het smeren ontstaan er ineens allemaal bulten op het gebied dat ingemeerd was. Het gebied voelt branderig aan en straalt uit naar linker wang. Ook nu last van h[lees meer...]oofdpijn. Vervelend! De midalgan gaat de prullenbak in

Sertraline

14-01-2025 | Vrouw | 32
sertraline (25mg)
Angst & paniekstoornis

slapeloosheid ongerustheid acute diarree

DNA medicatie uitgevoerd en daar kwam uit dat Sertraline goed zou werken, en dat blijkt. Ik merk met 25 mg al redelijk verschil, ik ga aankomende week opbouwen naar 50. Bijna geen bijwerkingen gehad, maar deze zijn sowieso na 6 weken compleet verdwenen. Ik ben tevreden!

Omeprazol

14-01-2025 | Vrouw | 63
omeprazol (20mg)
Reflux

winderigheid jeuk haaruitval

Dank voor de reactie, maar als er geen sprake meer is van reflux zegt de arts dat er iets kan Sluimeren!!! Ik maak me door zo'n opmerking dan ongerust.

Pregabaline

14-01-2025 | Vrouw | 36
pregabaline (225)
Nek- / rughernia

concentratieproblemen vergeetachtigheid versuft misselijkheid

Gekregen ivm nekhernia icm morfine en zo nodig oxycodon. Wat een troep, die pregabaline. Begin er niet aan en zoek naar andere mogelijkheden! Werkt matig tot niet tegen de zenuwpijn. Bijwerkingen als misselijkheid, geen eetlust, suf, ontzettend vergeetachtig en concentratieproblemen. Ik werd een schim van mezelf, herkende mezelf niet meer. Afbouw morfine en oxycodon[lees meer...] was appeltje eitje. Afbouw Pregabaline is de hel. Van 225mg met stapjes van 25mg afgebouwd per week en alsnog ziek ervan, beroerd, geen eetlust, heel moe, griepachtige klachten en in sommige weken zelfs koorts ervan. Gisteren de laatste capsule van 25mg genomen, de afkickverschijnselen zijn alweer begonnen dus dat wordt weer afzien de komende dagen.. Daarna kan de vlag hopelijk uit! Nooit meer pregabaline voor mij, troep!!

Skyrizi

14-01-2025 | Vrouw | 62
risankizumab (150mg)
Psoriasis

Bijwerkingen

vaak verkouden wazig zien vermoeidheid spier- en gewrichtspijn spierpijn

Na jarenlang van alles hebben gehad kwam ik in aanmerking voor skyrize

Alendroninezuur

14-01-2025 | Vrouw | 76
alendroninezuur (70mg)
Osteoporose/botontkalking

botgevoeligheid

ik ben 76 jaar, gebruik sinds 4 maand 1 tablet per week omdat ik osteoporose in mijn linker heup (2,9 volgens dexa scan)heb. Ja, erfelijk bepaald. was sceptisch vanwege alle vreselijke verhalen. vindt het vreemd dat je meteen verteld wordt dat je minstens 5 jaar dit medicijn moet slikken. dat ben ik dus eigenlijk niet van plan. maar het goede nieuws is; ik heb bijna ge[lees meer...]en klachten, soms na 2 dagen een beetje pijn in botten maar het is heel goed te doen, waar ik erg blij mee ben, want botbreuken doen meer pijn. dit medicijn kan dus bij sommigen ook goed te verdragen zijn.

Aclasta

14-01-2025 | Vrouw | 57
zoledroninezuur (0,05mg/ml)
Osteoporose/botontkalking

griepachtige symptomen

Een heel positieve ervaring. Het werd telkens thuis toegediend en was zo gedaan. Ik heb in alle vijf jaar zo goed als geen bijwerkingen gehad, alleen na de eerste tiediening een beetje een griepachtig gevoel dat snel weer overging. Ik ben er blij mee want mijn botdichtheid is daadwerkelijk verbeterd (gemeten in Dexa-scan). Aclasta was voor mij de ideale manier om de botont[lees meer...]kalking aan te pakken.

Clindamycine

13-01-2025 | Vrouw | 32
clindamycine (300mg)
Kiespijn

Bijwerkingen

maagproblemen gevoel van compressie in de slokdarm Maagreflux slokdarmproblemen keelpijn

Zaterdag 2 tabletten Zondag 3 Maandag 3 Maandag krijg ik 45 minuten na tablet 2 ernstige diaree. 10 minuten na het nemen can tablet 3 op Maandag lijkt het alsof ik dood ga. Zo veel pijn in mijn maag en slokdarm. Maagzuur x 100000.. het brand en heb een hevige pijn. Dokterspost zegt dat het niet kan van de medicijnen omdat 10 minuten na inname te snel is. Echter na het[lees meer...] lezen van dit forum zie ik dat heeeeeeeel veel mensen dit hebben. Zeer intense heftige pijn. Ik lees helaas bij niemand een tip om deze pijnen zuur over te laten gaan.. dus als iemand een tip heeft. Hij is zeer welkom!

Mirtazapine

13-01-2025 | Man | 35
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Ik heb veel verschillende 'slaapmedicatie' gehad in mijn leven, maar vind mitrazapine toch het beste in combinatie met minste bijwerkingen. Ik heb na mijn burn-out slaap/angstklachten ontwikkeld, waarvan ik gelukkig grotendeels af ben. Alleen soms dus slecht slapen, in slaap komen vooral. Nu heb ik de 15mg pil. Maar gebruik ik slechts 1/16 pil (snij ze heel klein) oftewel [lees meer...]ongeveer 1 mg. Ik val heerlijk in slaap en de volgende dag geen last van bijwerkingen. 1/8 pil is ook prima, dan alleen ietsje bijwerkingen. Voor mij werkt het perfect! Ik ben zelf 73 kg en geef mij 1x per week (indien nodig) lekker een rustmoment als ik weet dat ik de volgende dag iets stressvols heb (zoals werkafspraken bijv). Je hebt minder nodig van die pil dan je denkt en totaal niet verslavend. Kan er ook prima weken zonder.

Azathioprine

13-01-2025 | Man | 67
azathioprine (50mg)
Alvleesklierontsteking

gewrichtspijn misselijkheid

Na weken van onderzoek, blijk ik een chronische alvleesklier ontsteking te hebben. Auto immum reaktie. Omdat de ontsteking erg veel klachten veroorzaakte gestart met prednison, daarmee was de ontsteking zo goed als weg, maar dat veroorzaakte veel bijwerkingen zoals de bekende dikke kop en dus naar 4 maanden overgestapt op azothiopine 4 x 50 mg. Daar werd ik in eerste inst[lees meer...]antie erg beroerd van, heel veel overgeven, misselijk, niet kunnen slapen. Mocht niet stoppen van dee MLD arts, toen heb ik de inname veranderd inde avond om 10 uur 2 x 50mg dan beschuitje eten en uur later weer 2 x 50 mg. Daarna geen probemen meer gehad. Verder nog wel kleine bijwerkingen, zoa;s gewrichtspijn, maar verder geen klachten

Protopic

13-01-2025 | Vrouw | 32
tacrolimus (1mg/g)
Eczeem

branderig gevoel

Ik had last van eczeem op mijn gelaat sinds 2016 . Dermatoloog had mij dit medicijn geschreven Ik gebruik hem tot nu toe ((2025)).Dit gaf echt een prachtige verbetering. Met name erg prettig dat mijn gezicht weer helemaal vrij is van Eczeem. Ik smeer nu ongeveer 1-2 keer per week een zeer dun laagje in gezicht. Als ik het te lang niet heb gesmeerd zie of voel ik het op een[lees meer...] gegeven moment weer opkomen. Ik heb geen last van bijwerkingen. Soms prikkelt het heel even, maar dat trekt snel weer bij Prachtige product . Momenteel is niet leverbaar in Nederland k ben echt gek geworden door die eczeem . Hoop ik dat protopic 0,1 snel terug komt .

Ikorel

13-01-2025 | Vrouw | 48
nicorandil (10mg)
Angina pectoris

hoofdpijn duizeligheid

Omdat andere medicatie niet goed hielp, overgestapt op Ikorel. De spasmes zijn wonderbaarlijk minder en functioneer veel beter. Helaas is dit middel niet meer leverbaar, dus weer op zoek naar een ander middel.

Strumazol

13-01-2025 | Vrouw | 67
thiamazol (10mg)
Ziekte van Graves
Ik kreeg een schildklier storm op 19 februari en was een week heel erg ziek. Daarna knapte ik op, maar werd niet volledig beter. Mijn schildklier waarden waren te hoog en ik had o.a. hartklachten. Eind april kreeg ik Strumazol voorgeschreven. Ik ben gestart met 20 mg en vanaf 24 juni neem ik 10 mg 1 per dag in de ochtend. Het werkte na enkele weken en ik nam toen maar 10 m[lees meer...]g. Bijwerking ik ben af en toe opeens heel erg moe (kan ook door de schildklier komen). Ik heb vanaf het gebruik altijd een droge mond. Dit komt wel door Strumazol. Ik had in het begin ook Losartan voor een hoge bloeddruk maar daar ben ik op 24 mei mee gestopt. Ik werd onwel door vermoedelijk een te lage bloeddruk doordat de schildklier waarden beter werden. Hier door werd mijn bloeddruk normaal en met Losartan te laag. Ik ben blij met Strumazol. Het heeft enorm geholpen. Volgens de specialist zou ik me nu fit moeten voelen. Dat is niet zo. Alle klachten zijn weg, maar ik ben af en toe erg moe.

Venlafaxine

13-01-2025 | Man | 48
venlafaxine (150mg)
Depressie

Bijwerkingen

slapeloosheid paniekaanvallen algemene zwakte concentratieproblemen

Gekregen van mij psychiater tegen depressie maar werkte helaas niet voor mij. Ik voelde mij slechter en slechter. Toen ik ging afbouwen en wilde stoppen begon een periode van zeer extreme angst slapeloosheid en wanhoop. Echt een hell om vanaf te komen. Moet zeer zeer langzaam worden afgebouwd. Sterkte lieve mensen.

Lormetazepam

13-01-2025 | Man | 48
lormetazepam (2mg)
Slapeloosheid

Bijwerkingen

achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden afnemende lichamelijke conditie lusteloos wazig in het hoofd wazig zien

Kon niet meer slapen door Venlafaxine. Lorametazepam 2mg erbij gekregen tegen slapeloosheid en angst, kon hiervan goed slapen en angst was minder maar helaas kreeg ik last van concentratie problemen en ging ik wazig zien, had totaal geen energie meer en kon slecht dingen meer onthouden. Dit werd steeds erger dus langzaam afgebouwd, dit was ook erg moeilijk. Ik zou zeggen a[lees meer...]ls het kan ,begin er niet aan want het is niet goed voor je . Sterkte aan alle mensen die het moeilijk hebben met hun gezondheid.

Citalopram

13-01-2025 | Vrouw | 55
citalopram (40mg)
Psychische klachten
10 jaar praten met verschillende psychiaters en psychologen. Bij Riagg binnengekomen. Van suïcidaal naar angstaanvallen en opnieuw suïcidaal en verschillende anti-depressiva. Uiteindelijk op Citalopram beland. Af en toe dosis iets hoger als ik weg zak. Dan onder begeleiding van huisarts weer terug naar 40 mg. Gaat al heel lang goed. Ik ben tevreden en wil nooit meer zonder[lees meer...].

Bisacodyl

12-01-2025 | Vrouw | 24
Darmproblemen - verstopping

buikkrampen duizeligheid misselijkheid

Door zware pijnstillers kon ik helaas al dagen niet naar het toilet. Ook extra vezels en de voorgeschreven poederzakjes werkte niet… Op aanraden van familie heb ik de laxeertabletten bij Kruidvat gekocht. Zo stom als ik ben heb ik de bijsluiter niet gelezen en er 2 ingenomen en dat heb ik geweten ook… Rond 20:00u ‘savonds ingenomen en om 23:00u kreeg ik enorme buikkramp[lees meer...]en, maagpijn, misselijkheid en werd ik door de pijn enorm duizelig. Ik ben pijn gewend ivm endemetriose, maar oh my dayssss deze pijn is niet normaaal. Ik wist gewoon niet waar ik het zoeken moest. Rond 23:30u naar de wc moeten rennen en daar kwam het. Eerst zachte ontlasting en daarna waterdun. Ik kan u vertellen dat het een vrij bijzonder gevoel is als u water in de wc hoort vallen, maar het ontlasting is. Het doet zeker wat het moet doen maar deze bijwerking vind ik het persoonlijk niet waard… ik hou het wel bij mijn zakjes, dan maar niet ontlasten. Eens en nooit meer voor mij!

Escitalopram

12-01-2025 | Vrouw | 65
escitalopram (5mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

paniekaanvallen diarree hoofdpijn

gebruik 4 weken 5mg escitalopam.erge buikkrampen en diaree.geen eetlust misselijk .op moment paniekaanvallen.best heftig.hoop dat ze snel overgaan.ik heb ook fenlafaxine gebruikt dat was 6 jaar geleden omdat ik erge angsten had vanwegen diagnose kanker in beide nieren.ben daarvoor geopereerd nierbesparend gelukkig .

Noscapect Roter

12-01-2025 | Vrouw | 31
noscapine (15mg)
Hoest
RED. NL vertaling : 'Om de een of andere reden hielp het helemaal niet tegen droge hoest' (originele tekst: For some reason didn’t help with dry cough at all =( )

Dulcolax

12-01-2025 | Vrouw | 58
Darmproblemen - verstopping

buikkrampen diarree

Ik heb vrijdagnacht een dulcolax ingenomen. Tegen de morgen kreeg ik al serieuze krampen maar er was nog geen stoelgang. Die is pas een uur later begonnen ,de krampen werden steeds maar erger en ik kreeg serieuze diarree. Nadat mijn darmen helemaal leeg waren bleef ik krampen hebben. De hele zaterdag. Zondag heb ik nog regelmatig krampen gehad. Dit neem ik nooit meer in.
disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.