Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Sensodyne Tandpasta

22-09-2025 | Vrouw | 55
mondverzorging
Gevoelige tanden

Bijwerkingen

gezwollen lippen droge mond tintelingen lippen branderig gevoel in de mond tinteling in tong verlies van smaak

Sensodyne rapid relief tandpasta. Ik heb me niet geraliseerd dat iets normaals als tandpasta dat overal vrij verkrijgbaar is zoveel ellende in je mond kan veroorzaken. De eerste week heb ik juist extra pijn aan mijn tandhalzen ervaren maar dat trok weg zoals mijn tandarts al voorspelde. De droge mond, sterk gezwollen lippen, tintelingen, gebrek aan speeksel, smaakverlies[lees meer...], geirriteerde wangslijmvliezen en tong kwamen pas na deze periode opzetten.(na een week of 3 gebruik) Dat is waarom ik de link met de tandpasta pas na anderhalve maand gebruik legde.

Metronidazol

21-09-2025 | Vrouw | 67
metronidazol (500mg)
Tandvleesontsteking

misselijkheid diarree

Zeer tevreden omdat ze bij mij goed hebben geholpen. Kuur van 5 dagen en alleen de laatste dag een beetje misselijk en diarree. Verder geen bijwerkingen en gezond tandvlees.

Amoxicilline / Clavulaanzuur

21-09-2025 | Man | 53
amoxicilline / clavulaanzuur (875/125mg)
Kaakontsteking

hartkloppingen duizeligheid diarree

Beste mensen, Ik ben nu exact in de helft van mijn penicillinekuur van 10 dagen, en nu is er zelfs ook nog diarree bijgekomen vanavond: duizelig was ik eigenlijk al van in het begin, maar ik dacht dat dit gelukkig slechts van héél tijdelijke aard zou zijn (niet dus), doch het ergst zijn toch nog wel die hartkloppingen sinds enkele dagen kortom, want als ik probeer te ru[lees meer...]sten/slapen, gaat dat daardoor bijzonder moelijk, hoor! Met vriendelijke groeten

Nicorette

21-09-2025 | Man | 65
nicotine (1,5mg)
Stoppen met roken

hartklopping speekselvloed

Jaren geworsteld om te stoppen met roken. Bergen kauwgum gebruikt en toen kwam de nicorette spray. Heb deze gekocht omdat ik het gebruik zo makkelijk en anoniem vond, voorheen zat ik altijd op kauwgum te knabbelen wat niet in elke situatie gewenst was. Deze spray is echter verslavender als roken en ik heb er dus de laatste jaren al een godsvermogen aan gespendeerd. Ik vind[lees meer...] het een grote schande dat de producenten dit middel gegarandeerd super verslavend maken en er dan een prijskaartje aanhangen gelijk misschien wel cocaïne of andere verdovende middelen. Ondanks dat dit middel super effectief is tegen roken vind ik dat de producent hiervoor aangeklaagd dient te worden!

Mounjaro

21-09-2025 | Vrouw | 50
tirzepatide (2,5Mg)

Bijwerkingen

galblaas ontsteking obstipatie maagpijn voor misselijkheid/braken hoofdpijn

Ik begon bij de Obesitaskliniek aan een afvaltraject en Mounjaro was voor mij het aangewezen afslankmedicijn. Startdosis 2,5 Mg en ben in twee maanden bijna 10 kilo afgevallen, gelijk een crashdieet dus totaal onverantwoord. Ik heb niet opgehoogd in die twee maanden dat ik gebruikte. Je moet minstens 1,5 liter drinken dagelijks en alleen al door het drinken van een half gl[lees meer...]as water zit je helemaal vol. Je komt slecht tot niet aan de nodige voedingsstoffen. Door het extreem snel ongezond afvallen raakte mijn galblaas ontstoken, helse pijnen en ik werd van het kastje naar de muur gestuurd door de doktoren, maar ook de reactie van de arts van de NOB clinic was niet erg professioneel, "ik had het je zo gegund", exact dezelfde woorden die de coach een paar uur eerder tegen mij sprak alsof dit zo afgesproken was. Ik raad vrijwel iedereen af dit medicijn te gebruiken. Je kunt je lichaam ermee kapot maken en Mounjaro verandert niets aan je metabolisme. Mounjaro "leert" je niks en herprogrammeert je lichaam niet, dit moet jezelf doen. Wanneer je stopt met de behandeling met Mounjaro kom je gewoon weer aan in gewicht en vaak nog meer kilo's. Je bent voor de rest van je leven afhankelijk van deze medicatie als jij je mindset niet wilt veranderen met grote risico's.

Anafranil

21-09-2025 | Man | 63
clomipramine (10mg)
Angst & paniekstoornis

misselijkheid depressie depressief

De clomipramine van Milan werkt echt niet. Er zitten totaal andere stoffen in, ik heb met de fabrikant contact hierover gehad.ik stond zowat op mijn kop van de bijwerkingen, ik gebruik nu Anafranil van Alfasigma maar die moeten besteld worden door de apotheek de fabriek staat in NL maar de Anafranil mag hier niet verhandeld worden en komen nu uit t buitenland. Anneke

Sensodyne Tandpasta

21-09-2025 | Vrouw | 63
mondverzorging
Gevoelige tanden

aften in de mond

Ik gebruikte altijd Sensodyne Complete waar ik heel tevreden over was. De kleur van de tandpasta is veranderd van wit naar blauw. Na een week gebruik is mijn mond branderig, gezwollen en pijnlijk. Het is duidelijk van de tandpasta want ik heb in het verleden een gelijkaardige ervaring gehad met een ander merk. Jammer maar ik kan de tandpasta niet meer gebruiken . Ik post [lees meer...]deze ervaring omdat ik de vorige keer heel lang heb moeten zoeken wat er aan de hand was

Arava

20-09-2025 | Vrouw | 68
leflunomide (100mg)
Reumatoïde artritis

acute diarree

Ik heb reumatoïde artritis en een aantal jaar Arava genomen, ik voelde me er heel goed bij maar kreeg na een tijd hevige dagelijkse diarree waardoor ik meer dan 10 kg afgevallen was.. Dan overgeschakeld om MTX maar ik weet niet of het door de Arava of de MTX komt, ook vasculitis gekregen en in de benen 3 stens geplaatst.. Straks mss nog een stent in de halslagaders die bl[lees meer...]ijkbaar ook vernauwd zijn Ook frequent jeuk.. MTX geeft mij een extreme vermoeidheid tot 2 dagen, na de injectie en dit had ik niet met ARAVA

Mebhydroline dragees

20-09-2025 | Man | 63
mebhydroline (50mg)
Allergie

droge mond

Jarenlang Incidal (en daarna Mebhydroline) gebruikt tegen een breed scala aan allergieën. Zoals bekend inmiddels al ca. 10 jaar niet meer verkrijgbaar. Jaren lopen klungelen met alternatieven die lang niet hetzelfde effect hadden dan Incidal (zoals zovelen hier op de site aangeven). Tot ik toevallig internet het middel "Diphenhydramine HCI 25mg" tegenkwam. Is ook een H1 [lees meer...]receptorblokker net zoals Mebhydroline. Met 1-2 tabletjes per dag kom ik weer prima de dag door. Zo blij dat ik dit middel gevonden heb. Het is helaas vaak uitverkocht, maar je kan je met een e-mail adres registreren zodat je een seintje krijgt als het weer voorradig is.

Saxenda

20-09-2025 | Vrouw | 64
liraglutide (1.8)

constipatie

Gestart in mei 2022 met een bmi van 43, 14 maanden later een bmi van 29. 42 kilo lichter! Bewust gestopt met afvallen dus meer kcal gaan eten. Daardoor blijf ik mooi op gewicht. Ook de dosis verlaagt naar 1.8, dat biedt me voldoende ondersteuning.

Implanon (hormoonimplantaat)

20-09-2025 | Vrouw | 37
etonogestrel (68mg)
Menstruatiepijn

Bijwerkingen

acne-achtige uitslag in één gebied overgewicht acne op gezicht

Altijd de pil gebruikt naar tevredenheid. Echter na de maagverkleining, moest ik hogere dosis slikken. Dit ging prima tot de hogere dosis uit de productie is gehaald. De huisarts adviseerde ofwel een spiraal of de Implanon. Het laatste gekozen omdat ik een spiraal niet prettig vind ook wb vaginale plaatsing. April 2025 de Implanon geplaatst. Eerst geen erge last gehad. H[lees meer...]ele lichte spotting in de eerste maand en daarna bleef het weg. Wel hoofdpijnklachten gehad de eerste maand. Helaas wel flink aangekomen en het ergste is nog wel dat ik erge acne heb gekregen. Nog veel meer dan ik in de puberteit heb gehad. Pijnlijke puisten en groepen bultjes vooral onder het oor/hals streek. Naast dat bevalt de Implanon wel, mede doordat ik geen bloedverlies heb en geen menstruatie pijn. Maar ga zeker de huisarts vragen wat er te doen is aan de acne.

Anastrozol

20-09-2025 | Vrouw | 58
anastrozol (1mg)
Borstkanker
Dit gebruik ik voor de uitzaaiingen in mijn skelet.

Aclasta

20-09-2025 | Vrouw | 58
zoledroninezuur (0,04mg/ml)
Osteoporose/botontkalking

griepachtige symptomen

Ik heb gister voor het eerst dit middel gehad maar ik denk er over om het niet weer te nemende eerste twaalf uur ging prima tot ik vannacht wakker werd Kan niet lopen van de pijn. Hoop ook dat het snel weg trekt. De koorts pijn versnelde hartslag. Ik gebruik het omdat ik uitgezaaide borstkanker heb.

Stelara

20-09-2025 | Vrouw | 35
ustekinumab (90mg/ml)
Ziekte van Crohn

Bijwerkingen

spier ontsteking peesontsteking gewrichtspijn spierpijn haaruitval

Net begonnen met dit medicijn voor Crohn. Na twee weken plotseling pijn bij lopen, ontstoken pees in enkel. Haaruitval en iedere nacht tintelende armen zijn vervelend, maar minder ernstig als de pijnlijke voet/enkel. Ook veel spier en gewrichtspijn. Ik kijk het nog even aan.

Betahistine

19-09-2025 | Vrouw | 40
betahistine (24mg)
Duizeligheid
Paar maanden geleden werd ik midden in de nacht wakker, ik deed mijn ogen open en ineens zag ik alles in mijn slaapkamer draaien. Het was echt super eng. Ik heb direct de huisartsenpost gebeld uit angst. Draaiduizeligheid zei ze en dat moest van zelf overgaan. Ik viel terug in slaap en de volgende ochtend was het gelukkig ook echt weg. 2 weken later was ik bij mijn familie[lees meer...] in Turkije en ook daar gebeurde het nog een keer. Ik kon echt niks meer, kon mijn hoofd niet bewegen alles werd alleen maar erger en begon nog meer te draaien. Ik had het aan beide kanten. Na een paar uur was het weer weg. Maar die zelfde nacht gebeurde het weer en mijn vader bracht me direct naar het ziekenhuis. Vertigo zeiden ze. Ik kreeg direct betaserc 24 mg 2x daags voorgeschreven en het was meteen verdwenen. Ook geen oorsuizen meer want dat had ik ook heel erg. Ik had totaal geen last van bijwerkingen en de medicatie heeft meteen zijn werk gedaan. Ik heb het 2 maanden gebruikt en ben gaan afbouwen naar 1x daags en uiteindelijk op verzoek van mijn huisarts mee gestopt. Sinds ik gestopt ben heb ik weer last van oorsuizen maar veel minder erg, helaas af en toe ook nog een beetje duizelig maar niet het zelfde als toen. Ben nog maar net een paar dagen gestopt dus wellicht komt het daardoor. Ik hou het nog even in de gaten en dan toch weer terug naar de huisarts en misschien weer terug beginnen met betaserc. 1 ding kan ik je wel vertellen die draaiduizeligheid is super eng ik wil dit echt nooit meer meemaken.

Entyvio

19-09-2025 | Vrouw | 37
vedolizumab (400mg)
Ziekte van Crohn

allergische reactie acute hoofdpijn

Nadat ik moest stoppen met zeer tevredenheid van jaren met de infliximab kreeg ik humira. Dit heb ik 3 keer geprobeerd met spuiten (en alle 3 keren enorm ziek met ambulance en ziekenhuis bezoek tot gevolg) toen over gegaan op entyvio omdat dit minder bijwerkingen zou geven. Helaas bij het eerste infuus lag ik in het ziekenhuis en moest ik medicatie krijgen voor een allerg[lees meer...]ische reactie. Uiteindelijk na overleg toch weer een infuus nu met allergie medicatie en prednison erbij en tot op heden gaat dat goed. De meeste bijwerkingen ervaar ik van de medicatie die ik erbij moet krijgen daardoor moet ik ook wat langer blijven in het ziekenhuis maar desondanks vaak met 1.5 uur sta ik weer buiten. Ik blijf klachten houden maar eindelijk na bijna een jaar lijken de onstekingen nu wel onder controle. Ik ervaar het medicijn niet als naar de eerste paar keer was ik extreem moe en wat grieperig en hoofdpijn, mijn arts geeft aan dat dit normaal is in de opstartfase. Hopelijk kan ik nu aan dit medicijn blijven voor langere tijd met goed resultaat.

Ozempic

19-09-2025 | Vrouw | 38
semaglutide (1mg)
Afslanken - overgewicht
Ik ben in juni met 0,25 mg begonnen en zat in augustus op 1 mg en inmiddels 15 kg kwijt. De eetlust voor een "persoon die een gezond gewicht heeft" zoals ik vroeger had. Ik heb door pddnos nogal veel antipsychoticum geslikt waardoor ik dik boven de 110 kg ging wegen. Mijn eetlust is behoorlijk verstoord geweest na mijn 14e en ik ben nu 38. Altijd te zwaar geweest en met oz[lees meer...]empic van 112 kg naar 96 kg gegaan.. Ik heb zelfs 118 kg gewogen met de coronatijd maar toen ben ik op eigen kracht naar 112kg gegaan. Met Ozempic gaat dat uiteraard veel sneller en ik kom geen gram meer aan. Ik heb totaal geen last van bijwerkingen, maar dat heb ik van geen enkel medicijn eigenlijk. De eetlust is normaal, en ik kan niet veel meer eten. Dan wordt ik wel misselijk. Makkelijker voor eiwitten en vezels te kiezen want dat helpt in combinatie ozempic het beste. Het brengt je hormoonhuishouding weer op pijl. Ik ben nog altijd van mening dat obsitas deze oorzaak heeft; namelijk het missen van een stofje in de hersenen waardoor je nooit vol lijkt te zitten en gebrek aan endorfines. Ozempic bevat het stpfje die het volle signaal afgeeft en de endorfines zijn ook op peil.

Entocort

19-09-2025 | Vrouw | 42
budesonide (3mg)
Niet in de lijst

Bijwerkingen

branden op de huid rode huid

Ik ben begonnen met 9 mg. Dit hielp na een week tegen de diarree. Maar ik moest er mee stoppen vanwege de bijwerkingen. Ik had een rode brandende huid in het gezicht en ook een onrustig gevoel. De reactie is tot rust gekomen en de budesonide is weer opgestart met een langzaam opbouwschema om reacties hopelijk te voorkomen. Ik ben pas net een paar dagen begonnen met de bu[lees meer...]desonide 3 mg. Helaas begint mijn huid in het gezicht weer rood te verkleuren en te branden. Ook de ogen zijn droog en branden.

Candesartan

19-09-2025 | Vrouw | 24
candesartan (16mg)
Migraine

vermoeidheid slijm ophoesten duizeligheid

Gekregen voor mijn migraine. Het heeft de scherpe randjes van de aanvallen afgehaald. Voorheen had ik 8 aanvallen per maand, waarin ik hondsberoerd was. Nu ongeveer 2 aanvallen per maand, die behapbaar zijn. Echter ervaar ik na ongeveer 2 weken na ophogen van de medicatie flinke duizeligheidsklachten als ik sta. Neuroloog bericht om wellicht terug te gaan naar de vorige [lees meer...]dosering, maar hier nog geen reactie op gehad helaas. Verder hoest ik al maanden slijm op, wat een bijwerking is. Ook ben ik veel vermoeider dan ik op 24 jarige leeftijd hoor te zijn.

Praluent

19-09-2025 | Man | 60
alirocumab (150mg/ml)
Beroerte

Bijwerkingen

borstbeen doet pijn overal spierpijn rusteloze benen tintelingen over het hele lichaam knie instabiliteit pijn in de armen

Ik heb een stent, lichte kalk in mijn ageren, kreeg steeds meer last van stramme spieren door gebruik statine, vervolgens op Praluent over gegaan. Dit ging heel goed, mooi laag ldl maar ineens pijn, onrust, niet meer slapen en nog een aantal dingen waar ik niet vrolijk van word. Eerst met andere medicatie en combinaties van medicatie gestopt maar dit haalt niets uit, Pral[lees meer...]uent blijft over dus en deze gaat vervangen worden hoop ik.... Eigenlijk wil ik even niets om de stof uit mijn lijf te krijgen maar iets verteld mij ook dat het wel essentieel is een ander middel te gebruiken, wordt vervolgd.

Primolut N

18-09-2025 | Vrouw | 31
norethisteron (5mg)
Abnormaal vaginaal bloedverlies

Bijwerkingen

doorbraakbloeding gewichtstoename warmte-intolerantie pijnlijke borsten acne op gezicht vochtretentie

Aangezien ik veel en langdurige menstruatieklachten heb kreeg ik 4maanden Primolut N voorgeschreven. Bij mij gaat/ging menstruatie over naar spotting, dit maanden aaneen. Primolut N hielp tegen deze bloedingsklachten, echter had ik veel bijwerkingen. Na 4 maanden heeft de gynaecoloog een oorzaak gevonden en mij een andere behandeling voorgeschreven.

Moxifloxacine

18-09-2025 | Man | 52
moxifloxacine (400mg)
Longontsteking
Opgenomen in ziekenhuis met ernstige longontsteking door legionella. Ik was al een week ziek met sterk verhoogde temperatuur. Men kwam er door een sneltest achter dat het om legionella ging. De Moxifloxacine hielp eigenlijk vrijwel direct. Een hele verlichting. Ik heb gelukkig geen bijwerkingen gehad. Wel dacht ik dit spul zelfs tot weken na de kuur te ruiken door mijn hui[lees meer...]d en in de urine. Het is denk ik verstandig om na zo'n kuur supplementen te nemen die de mitochondriën beschermen. Maar dat is voor één ieder om zelf even te "Googlen".

Furadantine

18-09-2025 | Vrouw | 48
nitrofurantoine (100mg)
Blaasontsteking

Bijwerkingen

hoge bloeddruk hoofdpijn in achterhoofd rillingen Misselijkheid

Ik heb dit ,1 dag 3× ingenomen voor blaasontsteking,en ik werd erger ziek,koude rillingen ,koorts ,misselijkheid,doodmoe, niet uit bed kunnen komen ,migraine ,hoge bloeddruk,duizeligheid en diaree...dat is een geen medicatie meer ,er zit meer in dat slecht is voor de gezondheid.

Ferinject

18-09-2025 | Vrouw | 29
ferricarboxymaltose (1000mg)
IJzergebreksanemie

spierpijn misselijkheid hoofdpijn

Helaas niet een hele positieve ervaring. Een paar dagen na het ijzerinfuus kreeg ik last van hoofdpijn, zere armen en benen en een soort griepgevoel. Ik heb veel gelezen over dat Ferinject een groot risico heeft op fosfaatdaling. Bij mij was het nog net in de range, maar nu, 9 weken later heb ik nog steeds klachten. Mijn armen en benen voelen enorm verzuurd, alsof ik inten[lees meer...]sief gesport heb maar niet herstel. Het schijnt volgens de arts zeldzaam te zijn, maar ik heb er op buitenlandse sites veel over gelezen. Ze kunnen helaas niets voor me doen. Ik hoop dat het weer voorbij gaat, maar ik ben de hoop een beetje verloren. Daardoor voel ik me helaas qua energie, maar ook mentaal nog niet veel beter. Ik baal enorm, want had gehoopt dat ik me hierdoor beter zou voelen.